26 april 2019
18:30

Svenstorps IF

Referat: Köpingebro IF - Svenstorps IF

Efter ett par dagars vila är det ny match i serien. Den här gången ett lokalderby mot Svenstorp. Matchen spelas i Köpingebro. Det är lite kyligt och blåsigt men inte så mycket att det bör påverka spelet. Det har kommit en del åskådare och det är ju aldrig fel att få hjälp av den s. k 12: e spelaren.

Vår trupp idag: Suzanna Andersson, Tilda Johansson, Annie Jönsson, Linnéa Andersson, Cajsa Hansson, Märta Larsson, Josefine Åstrader, Alva Hansson, Tindra Axelsson, Sara Ek Svensson, Annie Nilsson, Emilia Persson, Amanda Gunnarsson, Selma Jinnevik och Bea Grahm.

Vi tar med en gång tag i händelserna och ser till att det mesta av spelet förläggs på Svenstorps planhalva. Redan efter fem minuter har vi haft två riktigt bra målchanser, dels genom en av Selma väl slagen hörna, dels också när Annie och Sara gemensamt sågar sig fram genom gästernas försvar. Det handlar mest om KIF och vi har bland mycket annat många bra skott utifrån men även fler bra slagna hörnor. Efter en knapp halvtimme tar vi rättvisst ledningen genom Sara, elegant framspelad av Emilia. Någon minut före halvtid har gästerna först en bra framstöt som strax efteråt följs av en frispark. Frisparken resulterar i mål och i paus är ställningen lite snöpligt 1 – 1. Sett till spelet känns det inte okej men sådan är fotbollen.

Om det var vi som började första halvlek bäst är det inledningsvis ombytta roller i den andra. Det dröjer en sju, åtta minuter innan KIF kommer tillbaka in i spelet. I den 70: e minuten tar vi för andra gången ledningen i matchen. Det är Alva som från mittplan på egen hand tar sig fram och placerar in bollen i målvaktens vänstra hörn. Några minuter senare borde vi fått en straff när en av Svenstorps försvarare tar bollen med handen. I situationen blir en av bortalagets spelare skadad och det hela slutar med nedsläpp och bollen till gästerna. Domaren försvarar den uteblivna straffen med att han från sin vinkel inte kunde se att en spelare använde handen. Emilia har sen ett bra läge att öka på vår ledning men i stället blir det ett nytt mål för gästerna och utjämnat till 2 – 2. Vi har inte gett slaget förlorat och när vi får en frispark i bra läge fastställer Emilia slutresultatet till seger med 3 – 2 för oss. Det återstår visserligen några långa minuter innan domaren blåser av men till slut kommer den efterlängtade signalen. Efter avtackning av spelare och domare utbryter vild segerdans i hemmalaget.

Det känns som att det går allt bättre för varje match. Allt nötande och alla instruktioner under träningarna börjar ge resultat. I ett lag där alla gör sitt bästa utmärker sig Selma och Alva. Den senare bryr sig inte om att motståndarna som regel är äldre och mer erfarna spelare. Alva håller dem hela tiden fullt sysselsatta. Målet idag är säkert inte det sista vi får se från hennes fötter.

Nu har vi några dagar ledigt innan det kommer ett intensivt matchande. Först 4 maj borta mot Vellinge. Därefter Wollsjö hemma den 8 maj för att avslutas borta mot Dalby/Genarp den 10 maj. Ni hänger väl med då!

Bilder från matchen finns under ”senast uppdaterade album”.